Rendezvényünkkel támogatjuk
Aranydió Alapítvány
További információ

Borsós Attila
06 30-984-8836
bringa@sbr.hu

Partnereink
Családi Bringapihenő-nap volt az SBR-megállónál!
2013. augusztus 3-án délután

Válaszd a szabadságot, és válassz szabadon!

De ha elfáradtál, pihenj meg nálunk egy kicsit...
De két keréken sokkal könnyebb!
Kerékpárutak Magyarországon
Akik ott voltak, azok ...
- játszhattak, hennázhattak, és testükre új dizájn elemeket festethettek
- okosodhattak a rendőrség és a mentők munkatársaitól
- akadály pályán kerékpározhattak a Váci Balesetmegelőzési Alapítvány jóvóltából

- és mindezt kellemes társaságban, családi hangulatban tehették

Lássuk mindezt képekben:
ÉS SZÓBAN...

Amikor a rendezvényszervező jól érzi magát a saját programján az talán nem lehetett annyira rossz...

Köszönhető volt ez annak is, hogy több régi barát hosszú évek után ezen a rendezvényen futott ismét össze, és ettől még családiasabbá vált a hangulat.
Sokat segített megteremteni ezt a hangulatot az a két,Imreremek pedagógiai érzékkel megáldott hölgy Judit és Zsuzsa, akik nagy népszerűségnek örvendtek vendégeink körében tudományukkal, a hennázással, és a testfestéssel. Igazi műalkotások születtek… emberbőrre szabva.
A rendezvény jó hangulathoz illő válogatással, a Király Stúdió szolgáltatta a muzsikát. Köszönöm  részvételüket, elvárjuk őket legközelebb is.

Ahhoz képest milyen brutál meleg volt délután kettőkor, szép számmal jelentek meg az érdeklődők, csak ebben a kutya melegben kevesen vállalkoztak a kerékpáros megmérettetésre. Megértem őket, hisz még az én drótszamaram is a kirakatban marad végül, a szegre akasztva.
Köszönet azoknak, akik végig kitartottak a program mellett, és azoknak is akik Budapestről csak emiatt jöttek le hozzánk Vácra.

A helytörténeti kerékpárverseny nagy sajnálatomra azonban elmaradt, pedig a két lelkes Kolozsvári egyetemista Hunor és Imre, akik a Tragor Ignác Múzeumban töltik gyakorlati idejüket, remek útvonaltervet állítottak össze. No, de lárifári majd jövőre körbejárjuk ezt az utat is.

Sokan választották viszont a kerékpáros rázatás megpróbáltatásai helyett az SBR-Iroda hűsében felállított, sokkal kevésbé fárasztó Flabélos rázógépet, amit a Deákvári Apróka Flabélos Stúdió állított fel. Na ennek a szerkezetnek a motorja legalább annyira felforrósodott mint a Korall Diszkont parkolójának aszfaltja! Hűűűű a mindenit.. az gyilkos hely volt ma.

Néhány gyermek számára azonban a Flabélos nem volt kielégítő alkalmatosság a bennük lévő energia levezetésére, ők az ugráló vár hűsében tombolhatták ki magukat.

Külön köszönet Dobrocsi Endrének, aki Érden ma már levezényelt egy megyei szintű kerékpáros akadályversenyt. Hű társa, a váci Balesetmegelőzési Alapítványban vele közösen tevékenykedő Huszák János, ezúttal csak a Korall Diszkont parkolójában rendezett verseny idejére csatlakozott hozzá, így a friss erőnek köszönhetően remek szervezésről tettek tanúbizonyságot ismét.

A Lyra könyvesház ezúttal specifikus irodalommal készült… A két közlekedésbiztonsági szakember joggal jegyezte meg, hogy elméletben minden adott ahhoz, hogy elsajátítsuk a tudást. Már csak  a gyakorlatban kell előbbre lépnünk. Az a 11% ami az összes balesetből a kerékpárosokra esik, a közúti forgalomban mért számarányukhoz képest elborzasztó szám.

Épp ezért volt igen hasznos az az információáradat, amit két „hivatalos” vendégünktől kaptunk. Demkóné Zórád Beáta a rendőrséget képviselte, Balkovics Péter pedig a Mentőszolgálatot, így két irányból is kaphattunk alátámasztást a fenti megállapításra.
Remek előadásukban felhívták a figyelmünket a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira, és arra is, hogy bár a kerékpározáshoz nem kell KRESZ vizsga, azért nem árt tisztába lenni a szabályokkal. Ha Így teszünk, akkor biztos nem lesz szükség a Mentőszolgálat amúgy szép és gyors rohamautójának soron kívüli igénybevételére.

Viszont ha megtörténik a baj, az nem csak nagyon fáj, de sokszor komoly anyagi terhet is ró a családra. Ez a gazdasági konfliktushelyzet csak egy jól, és célirányosan megkötött balesetbiztosítással oldható fel. Szerencsére már a kerékpárosokra is születnek specifikus biztosítási termékek, amelyek a szűkös pénztárcához igazítva is, kellő anyagi védelmet nyújtanak a nem kívánt helyzetek megoldása során.

A Rendezvény jó alkalmat biztosított a megújult Dunakanyar Vásárlói Klub bemutatkozásának is, akik több standdal is megjelentek a rendezvényen. Bár voltak olyanok, akik csak bringázni jöttek, még is egy kedvezmény kártyával távoztak, hisz a váci vállalkozók egyre többet tesznek azért, hogy mi váci vásárlók ne csak kedvezményesen vásárolhassunk a saját városunkban, hanem megbecsültebb vevők is legyünk. És a váci vállalkozók sokat tesznek ezért, valamint az ilyen és hasonló rendezvényekért is, mint tették ezt jelen esetben.

A rendezvény végén, részben a Naszály Áruház, részben más, a rendezvényünket támogató számos vállalkozásnak köszönhetően az ügyességi és elméleti feladatok mellett egy tombolasorsolással egybekötött ajándéközön lepte meg a résztvevőket. Ezzel egy pillanatra beköszöntött a karácsony a nyári kánikulába. Hasznos, és a biztonságos közlekedést elősegítő felszerelési és ruházati tárgyakkal gazdagodhattak a résztvevők. Használják őket egészséggel, és balesetmentesen!

Mivel a rendezvényt szervező Aranydió Alapítvány elkötelezett a hátrányos helyzetű, sérült emberek irányában, jó volt látni, hogy egészséges felnőttek és gyerekek között három mozgáskorlátozott is részt vett a rendezvényen. Egyikük háromkerekű biciklijével vállalta az akadálypályán való megmérettetést is. Gratulálunk neki, hisz sikerrel vette az akadályokat.

Legközelebb egy kevésbé forró, de remélhetőleg nem esős napon ismét jó hangulattal várjuk a bringásokat az SBR-megállónál a Rádi úti kerékpár út mentén.